Uutiset


Suomen Partiolaisten Pyhän Yrjön Plaketti Juuso Vilppaalle

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 14.4.2021 klo 11.24

Suomen Partiolaiset (SP) on myöntänyt lippukunnan ehdotuksesta lippukunnan pitkäaikaiselle toiminnantarkastajalle Juuso Vilppaalle Pyhän Yrjön Plaketin.

"Pyhän Yrjön plaketti voidaan myöntää partiotoiminnan ystävälle tai tukijalle lippukunnan, partiopiirin tai valtakunnallisen partiotoiminnan hyväksi koituneen ansiokkaan toiminnan perusteella. Pyhän Yrjön plakettia myönnetään kahta eri kokoa: pientä yksityisille henkilöille ja suurta yhteisöille.” Suomen Partiolaisten ansiomerkkiohje.

Juuso on toiminut ansiokkaasti Korvenpoikien toiminnantarkastajana vuosien ajan, ollen tarkka ja ohjaava vaikuttaja taustalla.

Lippukunnanjohtaja Hanna Liisanantti ja lippukunnanjohtajan apulainen Annika ”Kinna” Tupeli luovuttivat plaketti Juusolle tiistaina 13.4. Juuso yllätettiin luovutuksella kesken arkisen hiustenleikkuun.

Täydellisesti yllättynyt toiminnantarkastajamme oli sydämellisesti kiitollinen ja otettu tästä huomionosoituksesta.

Lippukunta onnittelee Juusoa huomionosoituksesta!


Kuva: Ullamaija ”Ultsi” Kaippio

Korvenpoikien partiosyksy avattiin Syyskauden avajaisissa

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 8.9.2020 klo 5.58

Korvenpojat kokoontuivat perinteisiin Syyskauden avajaisiin torstaina 27.8. Jokkarille. Tapahtumaan osallistui 47 korvenpoikaa tai heidän perheenjäsentä. Alkusanojen sekä ikäkausiryhmien ja hallituksen esittelyn jälkeen vuorossa oli ohjelmaa rastikiertona. Kierron aikana osallistujat pääsivät harjoittelemaan kyykkää, puujaloilla kävelemistä sekä solmuja. Kaikki pääsivät myös nuotiolle paistamaan makkaroita.


Kuva: Olli "Oka" Sariola

Syyskauden avajaiset 27.8.

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 25.8.2020 klo 3.21

Korvenpoikien syyskauden avajaiset pidetään torstaina 27.8. klo 18 Jokkarilla (os. Koukkusuontie 15). Tapahtuman kesto on noin 1,5 tuntia ja se pidetään kokonaan ulkona.

Mukaan tarvitset:
  - Oma muki
  - Partiohuivi (jos on)
  - Istuinalusta
  - Makkaratikku (jos löytyy)
  - Kahden nyrkin kokoinen kivi uuden nuotiopaikan muurauksen (jos löytyy, niin saa tuoda vaikka useamman)

Tervetuloa koko perheen voimin!

Kaikkien yhteisen turvallisuuden vuoksi osallistuthan tapahtumaan vain täysin terveenä.

Lisätietoja,

Hanna Liisanantti
Lippukunnanjohtaja


Kuva: Elina Sirainen

Loppukevään ja kesän partiotoiminta

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 11.5.2020 klo 13.14   [ 12.5.2020 klo 1.43 päivitetty ]

Lippukunnan hallitus ja johtajaneuvosto kokoontui eilen päättämään yhteisistä linjauksista loppukevään ja kesän partiotoiminnasta. Linjaukset tehtiin Suomen Partiolaisten yleisten ohjeistusten pohjalta.

1. Etäkokoontumisia jatketaan mahdollisuuksien mukaan. Touko-kesäkuun vaihteessa kukin ryhmä voi järjestää ulkona kevätkauden päätöstapaamisen. Jos ryhmän koko on alle 10 henkilöä, tapaaminen voi olla toukokuun puolella. Isommat ryhmät kokoontuvat vasta kesäkuussa. Tapaamisissa on huomioitava turvavälit ja hygieniaohjeistukset. Ryhmien johtajat ilmoittavat kukin omalle ryhmälleen, milloin ja missä tapaaminen järjestetään.

2. Piirileiri Valkamaa ei järjestetä kesällä 2020. Sen siirrosta kesälle 2021 tehdään selvitystä Uudenmaan partiopiirissä. Lippukuntamme ei turvallisuussyistä järjestä piirileiri Valkamaa korvaavaa lippukuntaleiriä kesällä 2020. Ryhmät saavat järjestää heinä-elokuussa päiväretkiä. Yöretkiä emme järjestä toistaiseksi. Päiväretkilläkin huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta.

Syyskausi alkaa viikolla 34. Toivon kovasti, että siinä vaiheessa pääsisimme jatkamaan normaalia partiotoimintaa viikkotapaamisineen. Syyskauden avajaistapahtuma järjestetään Jokkarissa 27.8. klo 18.00.

Partiotaitoja ja erähenkeä voi hyvin pitää yllä myös näin poikkeustilan aikana. Vaikka leirit ja yöretket on peruttu tulevalta kesältä, toivotan teille aurinkoista, luonnonläheistä ja retkeilyaktiivista kesää omien perheiden ja lähipiirin kanssa.

Partioterveisin
Hanna Liisanantti
lippukunnanjohtaja


Kuva: Mikko "Grape" Rantala

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous 2020

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 11.5.2020 klo 12.58   [ 12.5.2020 klo 1.41 päivitetty ]

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous oli tarkoitus pitää sunnuntaina 22.3., mutta puhjenneen koronapandemian vuoksi kokousta siirrettiin. 

Keravan Korvenpoikien sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 2.6. klo 18.00 Jokkarissa (Koukkusuontie 15) väkimäärästä ja säätilasta riippuen ulko- tai sisätiloissa.

Käsiteltävät asiat:
- Toimintakertomus ja tilinpäätös 2019
- Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle vuodelta 2019
- Muut käsiteltävät asiat (toimitettava hallitukselle 2 viikkoa ennen kokousta)

Tervetuloa mukaan!

Partioterveisin
Hanna Liisanantti
lippukunnanjohtaja


Kuva: Iiro Lehtiniemi

Partiotoiminnan tauko jatkuu kevään loppuun saakka

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 1.4.2020 klo 10.03

Hei kaikki Keravan Korvenpojat!

Suomen Partiolaisten ohjeistuksen mukaisesti Keravan Korvenpojat jatkaa etäpartiointia kevätkauden loppuun asti. Meillä tämä tarkoittaa viikkotapaamisten lisäksi pääsiäis- ja kevätretken, partiotaitokilpailujen sekä mahdollisten muiden tapahtumien perumista 31.5. saakka.

Etäpartiointi on lähtenyt monilla ryhmillä hienosti käyntiin ja kannustankin kaikkia Korvenpoikia osallistumaan virtuaalisiin partiomahdollisuuksiin.

Kesän Valkama-leirin järjestämisestä päätökset tehdään myöhemmin keväällä.

Tsemppiä kaikille tähän erikoislaatuiseen kevääseen!


Partioterveisin
Hanna Liisanantti
lippukunnanjohtaja


Kuva: Mikko "Grape" Rantala

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous siirtyy

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 22.3.2020 klo 4.54

Sunnuntaina 22.3. ilmoitetuksi pidettävä lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Selvitimme mahdollisuutta etäkokouksen järjestämiseen, mutta se ei valitettavasti ollut mahdollista. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.


Partioterveisin
Hanna Liisanantti
lippukunnanjohtaja


KKP:n partiotoiminta tauolle koronaviruksen takia

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 15.3.2020 klo 10.44

Suomen Partiolaisten tänään lähettämän suosituksen mukaisesti myös Keravan Korvenpojat peruvat fyysiset viikkotapaamiset 15.4. asti. Kannustamme näiden viikkojen aikana ryhmiä virtuaalitapaamisiin, joista tulee ryhmien vetäjiltä tarkempia ohjeita.

Suunniteltu pääsiäisretki perutaan sekä ryhmien omat mahdolliset retket siirretään tai perutaan 15.4. saakka.

Seuraamme tilanteen kehittymistä aktiivisesti ja tiedotamme jatkosta sen perusteella.

Partioterveisin
Hanna Liisanantti
lippukunnanjohtaja


Kuva: Mikko "Grape" Rantala

Tiedote 12.3.2020: Partiotoiminta toistaiseksi tauolle koronaviruksen takia

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 15.3.2020 klo 10.38

Suomen Partiolaiset tiedottaa:

Koronavirus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Myös Suomessa viranomaiset suosittelevat nyt välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lisäksi partion maailmanjärjestö World Organization of the Scout Movement – WOSM on antanut vahvan suosituksen asettaa terveys ja turvallisuus etusijalle kaikessa partiotoiminnassa.

Suomen Partiolaiset on päättänyt, että partion viikoittaiset tapaamiset perutaan sekä retket siirretään tai perutaan ainakin 15.4. asti. Myös kaikki partiopiirien ja keskusjärjestön tapahtumat ja koulutukset siirretään tai perutaan tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan virtuaalisesti. Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme osan toiminnasta etänä. Yksittäisistä tapahtumista annetaan erilliset ohjeet osallistumismaksujen ja muiden käytännön asioiden osalta.

Tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti ja tiedotamme jatkosta sen perusteella. Partiotoimistojen fyysinen asiakaspalvelu on kiinni ainakin maaliskuun ajan. Muuten asiakaspalvelu jatkuu normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Partion arvojen keskiössä on jäsenten turvallisuudesta huolehtiminen sekä aktiivinen rooli yhteiskunnassa. Myös partion maailmanjärjestö WOSM on ottanut vahvasti kantaa tämän puolesta. ”Jos suinkin mahdollista, suosittelemme vahvasti partiokokousten siirtämistä virtuaalisiksi tai perumista ryhmätapaamisten ja matkustamisen välttämiseksi. Partiossa priorisoimme aina jäsenten terveyden, turvallisuuden sekä hyvinvoinnin. Ymmärrämme, että partiotapahtumien ja tapaamisten peruminen aiheuttaa pettymyksiä, mutta elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja. Meille partiossa ensisijaisen tärkeää on huolehtia lasten ja nuorten, vapaaehtoistemme sekä työntekijöidemme terveydestä”, WOSM kirjoittaa tiedotteessaan.

Rajoituksista huolimatta ei ole mitään syytä minkäänlaiseen paniikkiin, vaan järkevään toimintaan. Pyrimme toimilla ennaltaehkäisemään viruksen leviämistä.

Lisää tietoa koronaviruksesta THL:n sivulla


Kuva: Lassi Veikkonen

Vuoden 2020 toimijat lippukunnassa

lähettänyt Iiro Lehtiniemi 20.1.2020 klo 0.00

Vuoden vaihtuessa lippukunnassa aloitti toimintansa uusi lippukunnanjohtaja ja hallitus. Vuonna 2020 lippukunnanjohtajana toimii Hanna Liisanantti ja lippukunnanjohtajan apulaisena toimii Jatta Kolehmainen, joka oli lippukunnanjohtajana vuosina 2018-2019.

Syyskokouksessa valitussa hallituksessa toimivat vuoden 2020 Hannan ja Jatan lisäksi Annika "Kinna" Tupeli, Viktor Karlsson, Lassi Veikkonen ja Sami Carlenius. Hallituksen järjestäytymiskokouksessa hallituksen sihteeriksi valittiin Lassi Veikkonen.

Vuonna 2020 lippukunnan sudenpentu- ja seikkailijaikäkausien vastaavana toimii Mikko Välimaa. Lippukunnan jäsenrekisterin ylläpitäjänä jatkaa Hanna Koskikallio, joka vastaa myös uusien jäsenten jäsenkyselyistä ja lippukunnan jonosta ryhmiin. Kalustonhoitajana jatkaa Viktor Karlsson ja lippukunnan kämpän Jokimiehen eli Jokkarin isäntänä jatkaa Ari Martikainen.


Kuva: Iiro Lehtiniemi


1-10 of 146